BejelentésIngyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Ollie Az ollie majdnem az összes gördeszkás trükk alapja. Mondjuk tíz trükkből kilencben megtalálható valamilyen módosulata ennek a trükknek. Alapjában véve az ollie azt jelenti, hogy a deszka a lábadra "tapad" ugrás közben. Ez valószínűleg a legkönnyebb trükk, minden kezdő első leckéje. Első lépés: Tedd a hátsó lábad a deszka tailre. Az elől lévő láb az első kerekek mögé kerül, úgy, ahogyan kényelmes. (Nem tudom más hogy van vele, de én minél hátrébb teszem az első lábamat, annál magasabbra tudok ugrani).

Ez egy Darkstar deszka8) Második lépés: Pattints (nyomd le olyan erősen a deszka végét, ahogyan csak tudod) Harmadik lépés: Ez az a rész, amit sokat kell gyakorolni... Abban a pillanatban, ahogy kipattintod a deszkát, csúsztasd a lábad a nose irányába. Gyakori hiba hogy talppal húznak a kezdők, kicsit behajlítva a cipőtök oldalával kell. Ezzel együttkövesd az első lábad a hátsó lábaddal. Ez a lökés fel fogja emelni a deszkát. Negyedik lépés: Most már csak a landolás van hátra. Hajlítsd be a térdeidet, hogy csökkentsd az ütközést.

Alapállások Regular Ha regularos vagy, akkor a deszkán gurulva a jobb lábaddal hajtod magad, és a bal lábad van rajta folyamatosan a deszkán. Goofy Ha te goofy-s vagy, akkor a deszkán gurulva a bal lábaddal hajtod magad, és a jobb lábad van rajta folyamatosan a deszkán. Fakie Ehhez tudnod kell normálisan gurulnod. Legkönnyebb úgy megcsinálni, hogy ráállsz a deszkára, és nem előre löksz egyed, hanem hátra. Még 180-ból, és body varialból lehet könnyen fakie állást összehozni gurulás közben. Switch A switch állás az ellentéte a lábállásodnak. Ha te regulárosan gurulsz, akkor a jobb lábaddal löksz ugyebár. A switch állásnál a regularos a bal lábával löki magát. De ha te goofys vagy, azaz normálisan a bal lábaddal hajtod magad, akkor a switch állás az, amikor a jobb lábaddal hajtod magad. Nollie A nollie egy switch fakie állás. Állj rá a deszkára úgy, hogy az elöl lévő lábad a nose-on legyen. Ezzel pattintod a nolliet, a másikkal húzod a deszkát. Ez a nollie állás. Lökéskor a nose-on lévő lábaddal lökd magad előre. Mongo-goofy Mongonak nevezzük azt amikor a pattintó lábunk helyett a húzólábunkkal lökjük magunkat. Mongo goofynál jobb lábbal hajtod magad, míg a hátsó lábad a tail előtt, a csavarokon van. Mongo-regular Mongonak nevezzük azt amikor a pattintó lábunk helyett a húzólábunkkal lökjük magunkat. Mongo regularnál bal lábbal hajtod magad, míg a hátsó lábad a tail előtt, a csavarokon van.
Ez egy darkstar deszka:D

itt egy 2010 -es gördeszka:

itt egy pár gördeszka:

Disaster ez egy stall a trükk maga az hogy olliezol és a lapot rakod a kiszemelt tárgyra (mint board slidenál csak nem fordítod meg 90 fokba mert az már axle stall) közepes tempóban mész a tárggyal szembe mikor már ott vagy rá olliezol úgy hogy a lap van a tárgyon és így egyensúlyozol ameddig csak bírsz, leszedni úgy tudod hogy lecsavarod simán a tárgyról!! a leszedés szerintem nehezebb mint maga a trükk:) Ollie South Kb. úgy kell kezdeni mint az olliet. Pattints, húzz, de amikor a deszka a legmagasabb ponton van, a hátsó lábad emeld fel róla. Így az ollie legmagasabb pontján már csak az első lábad lesz. Oldschool varial kickflip Beállsz oldschool kickfliphez. Elkezded pörgetni és meglököd közbe Shove-it-ba is. Ha kicsit erősebben lököd oldalra akkor 360-at is kipörög. Nem tudom nektek sikerül-e, nekem összejött. Crossfoot Pogo Ha már meg tudod csinálni a pogot akkor ez viszonylag könnyű lesz. Most csak goofysoknak írom le: 1: A deszkát állítsd fel hogy csak a tail érjen a földhöz. 2: Fogd meg a noset hogy amikor jobb lábbal ráállsz a függőre ne ess el. 3: Ez a legnehezebb rész (szerintem bal kézzel kapaszkodj meg valami másban pl: lámpa oszlop) és húzd fel a bal lábad majd pedig hátul tedd át a deszka grip tape-s oldalára. 4: Magasra kell tenni a bal lábad hogy könnyebben egyensúlyozhass. 5: Akaszd ki a keresztbe levő lábad és húzd a noset balra, a jobb lábaddal ugorj egyet és vigyázz hogy ne csússzon ki alólad a deszka amikor érkezel.

Üzenetküldés
írj be youtube-ra olyan videót hogy how to ollie? amúgy a deszka végére rakod az eggyik lábad a másikat 20 centivel fejebb és elkezded felfelé tolni a lába dhírtele,és amikor a levegőbe van aakor lenyomod

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?deszka fan [ 2010-11-12 13:43 ]

te vagy a szár te pesti buzernásbudapesti szar [ 2010-10-19 16:42 ]

ez az oldal SZARHungarista deszkás [ 2010-10-13 19:28 ]

nem...
XD
deszka fan [ 2010-10-03 13:15 ]

marci te minden nap nézed az oldalt?deszka fan [ 2010-10-01 15:43 ]

oké saci a szomszéd bó:DSaci [ 2010-09-30 19:07 ]

Szia Deszkafan! Jó az oldalad! Szeretettel üdvözöllek te deszkák ördöge! (Saci a szomszédból)Hungarista deszkás [ 2010-09-26 14:33 ]

CSŐ MINDENKINEK AKI EZT AZ OLDALT LÁTOGATJA!!!!!!!
Ezt a deszkásoldalt neked találták ki!!! (persze legfőképp h deszkázol)...
deszkafan [ 2010-09-22 18:05 ]

Ez az én oldalam:D
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Gördeszka

Tudtátok hogy divatba jött a gördeszkázás?!

tovább >>Szavazás


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!